Certificaat van Oorsprong

Vraagt uw klant ook om een C.v.O.?

Vereenvoudig uw transport met een Certificaat van Oorsprong

In de transportwereld moeten veel douanezaken geregeld worden voordat goederen op hun bestemming kunnen worden afgeleverd. Zeker als een transport buiten de grenzen van de EU moet zijn. Dan is er vaak een Certificaat van Oorsprong (C.v.O.) nodig. Met dat document wordt de oorsprong van een lading officieel vastgelegd.

Waarom heb ik een C.v.O. nodig?

Veel landen vragen om een Certificaat van Oorsprong (CvO) om handelspolitieke maatregelen, zoals boycotten of importbeperkingen. Daarnaast hoeft uw klant in bepaalde gevallen met een CvO minder of geen invoerrechten te betalen. En als u het document door ons laat verzorgen, bespaart u ook nog eens fors op de tijd die u kwijt bent voor uw goederen de weg op kunnen.

 

Voorbeeld van een C.v.O.? Klik op de afbeelding! 
Voorbeeld C.v.O. - Klik Hier !

  • Bij veel transporten is een certificaat van oorsprong vereist, soms zelfs binnen de EU
  • Met een C.v.O. document legt u de oorsprong van uw goederen officieel vast
  • In bepaalde gevallen zorgt een CvO voor verlaging of vrijstelling van invoerrechten
  • Onze douane experts verzorgen een C.v.O. snel en compleet
  • Ook alle andere benodigde exportpapieren verzorgen we voor u

 

Een C.v.O. zorgt voor eenvoudiger invoer in land van bestemming.

Als ondernemer die exporteert naar het buitenland weet u hoeveel er bij komt kijken om alles in goede banen te leiden. Zeker als de goederen naar landen buiten de EU gaan. Dat komt niet in de laatste plaats door de douanepapieren die nodig zijn bij de verschillende grensposten. Een CvO is slechts één voorbeeld van zo’n document.

Als u wel wilt profiteren van buitenlandse markten, maar niet veel tijd kwijt wilt zijn aan het verzorgen van het transport, laat ons dat het hele traject voor u regelen. Dan weet u niet alleen zeker dat u het juiste certificaat van oorsprong ontvangt, maar ook dat uw goederen op tijd en onder de juiste voorwaarden worden afgeleverd.

Vragen op gebied van Export of Douane?

Exporteren en importeren is niet altijd makkelijk, daarom hebben wij een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Wilt u weten hoe het allemaal werkt? Kijkt u eens bij onze F.A.Q. op Douanegebied!
Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een CvO? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op. Natuurlijk zijn we ook telefonisch bereikbaar. In dat geval kunnen we zelfs direct de mogelijkheden bespreken.

 


Wij kunnen ons met recht een betrouwbare logistieke ketenregisseur noemen.

Mooie verhalen, maar klopt het ook allemaal? Test het zelf en neem vandaag nog contact op voor het aanvragen van een offerte, binnen 2 minuten is het online het formulier ingevuld. Op werkdagen heeft u binnen enkele uren antwoord. Kan het niet zo lang wachten, neem dan telefonisch contact met ons op. U ontvangt dan direct antwoord op uw logistieke vraag.