ATR certificaat

Wij regelen alles voor u, ATR document en uitvoeraangifte!

Bespaar met een ATR-certificaat op transport naar Turkije

Als u zakendoet met Turkse klanten komt er veel kijken bij de import en export van producten. Niet alleen heeft u een betrouwbare transporteur nodig, ook heeft u verschillende douanepapieren nodig. Specifiek voor Turkije is dit het ATR-certificaat.

Dit certificaat is opgesteld om de handel tussen landen uit de Europese Unie en Turkije gemakkelijker te maken. Het zorgt er bovendien voor dat uw klant de meeste goederen kan invoeren zonder hiervoor invoerrechten te hoeven betalen. U heeft altijd een ATR document nodig als u naar invoert of uitvoert. Het kost veel moeite om een compleet certificaat in handen te krijgen, terwijl dit wel vereist is voor een vlekkeloos transport. Wij hebben echter eigen douanespecialisten in dienst, die het ATR-certificaat snel voor u kunnen verzorgen.

 

Voorbeeld van een ATR Certificaat? Klik op de afbeelding!  

ATR Certificaat voorbeeld? Klik hier!

Kenmerken van een ATR Certificaat:

  • Onze eigen douane afdeling verzorgt uw certificaten
  • U hoeft zelf geen kennis te hebben van douanepapieren
  • Ook alle andere certificaten en documenten verzorgen we voor u
  • Dankzij onze AEO-F status heeft u een garantie voor de juiste documenten
  • Wij verzorgen ook alle randzaken rond uw transport, zoals tijdelijke opslag en distributie

Het belang van een ATR-certificaat

Het verkrijgen van de juiste douanepapieren is vaak een grote klus. Dit kan er voor zorgen dat het transport vertraging oploopt en in het ergste geval dagen stil komt te staan bij een grenspost. Dit alles kan echter eenvoudig voorkomen worden door ons het papierwerk te laten verzorgen.

De regels rond het ATR-certificaat zijn gecompliceerd. Voor de meeste producten is het document vereist, maar er zijn uitzonderingen. Wat in ieder geval zeker is, is dat de goederen hun herkomst in de EU of in Turkije moeten hebben.

Bij ons hoeft u echter geen kennis te hebben van deze ingewikkelde regelgeving. Onze experts zorgen er namelijk in korte tijd voor dat u alle benodigde documenten ontvangt. Zo kunnen uw goederen altijd zonder tijdsverlies de weg op.

 

Meer informatie over Douane termen?

Douane en export termen, hoe werkt het nou precies? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Wilt u weten hoe het allemaal werkt? Kijkt u eens bij onze F.A.Q. op Douanegebied!

Heeft u een transport naar Turkije nodig, of alleen een ATR-certificaat? Neem dan contact met ons op. Dat kan via het offerte formulier of telefonisch. Hoe u ons ook benadert, u hoort altijd binnen enkele uren wat we voor u kunnen doen.


Wij kunnen ons met recht een betrouwbare logistieke ketenregisseur noemen.

Mooie verhalen, maar klopt het ook allemaal? Test het zelf en neem vandaag nog contact op voor het aanvragen van een offerte, binnen 2 minuten is het online het formulier ingevuld. Op werkdagen heeft u binnen enkele uren antwoord. Kan het niet zo lang wachten, neem dan telefonisch contact met ons op. U ontvangt dan direct antwoord op uw logistieke vraag.