De ATB Group is wederom genomineerd voor de FD Gazellen Award en dingt bovendien mee naar een High Growth Award 2015. Een bijzondere prestatie voor een bedrijf dat opereert in de logistieke sector.

 

 

ENSCHEDE/RIJSSEN – Het Twentse logistieke bedrijf bestaat uit BTA International uit Enschede en in Rijssen zijn TTS Quality Logistics en TransUrgent gevestigd. In de periode 2012 – 2014 werd de omzet meer dan verdubbeld. Totaal bedroeg de groei 124% in 3 jaar tijd. “Erg trots, met name op het fantastische team van mensen die dit hebben mogelijk gemaakt”, aldus Edwin Asveld (31), directeur/eigenaar van de ATB Group.

Onstuimige groei door overname    

ATB GroupDe gigantische omzetverhoging heeft mede te maken gehad met de overname van TTS Quality Logistics in 2013. Echter zijn de bedrijven ook autonoom hard gegroeid. Hiervoor werden de werkmaatschappijen afgelopen jaar al beloond met een nominatie voor de FD Gazellen voor BTA International en de High Growth Award voor TTS. Het is al bekend dat de ATB Group zich dit jaar  bij de top 3 groeiers van Overijssel mag rekenen. Een bijzondere prestatie voor een bedrijf in de logistieke sector. Een sector waar het de afgelopen jaren niet eenvoudig is geweest.

Verklaring voor het succes

“We hebben al een aantal keren mee gedaan, maar hopen dat we nu een keer de gouden Gazellen in ontvangst mogen nemen”, zegt Edwin Asveld met een glimlach. “Het gaat niet eens zozeer om de gerealiseerde groei, maar ik vind het fantastisch wat je kunt bereiken als je met een groep mensen werkt die net zo enthousiast is als ikzelf. Een nominatie als deze is dan de kroon op het werk.” Asveld noemt het personeel dan ook de drijvende kracht achter de omzetgroei.

Dit jaar is er nog een business unit bijgekomen welke zich volledig toelegt op internationaal koerierswerk en sneltransport. “TransUrgent is ontstaan doordat de heren van de transportplanning met dit idee kwamen. Dat vind ik mooi, het team denkt zelf actief mee over de toekomst en als het een goed idee is, gaan we ermee aan het werk”, aldus Asveld.

BTA InternationalDe toekomst ziet er goed uit

Ondanks dat TTS in Rijssen flink wat hinder heeft ondervonden van de Rusland crisis, hebben ze toch een flinke groei kunnen doormaken. TTS legt zich onder andere toe op transport van en naar Oost Europa, Rusland, Turkije en de Centraal Aziatische staten. Johan Roelofsen, Sales Director zegt: “Hoewel het niet altijd makkelijk is geweest de afgelopen jaren hebben we onze volumes toch zien groeien naar Oost Europa, met name Turkije is sterk groeiende.” Naast de Transport afdeling is Warehousing een belangrijke tak in Rijssen. Ook daar ziet het bedrijf volop groeikansen. Afgelopen zomer werd de warehouse capaciteit uitgebreid met 20% tot bijna 24.000 m2 vloeroppervlak. Verder beschikken ze in Rijssen nog over een Customs afdeling die allerlei douane- en exportdocumenten opmaken. BTA International is volledig gespecialiseerd in transport van en naar Spanje en Portugal. Ook die markt is na jaren van krimp weer groeiende.

“De weg die we enkele jaren geleden zijn ingeslagen blijkt de juiste te zijn geweest. We gaan vol enthousiasme door en zullen de organisatie nog verder op de kaart zetten binnen logistiek Nederland. Aan ons enthousiasme zal het zeker niet liggen!”, besluit Edwin Asveld.

Klik hier voor het officiële persbericht.

Share this post onLinkedInFacebookTwitter

Wij kunnen ons met recht een betrouwbare logistieke ketenregisseur noemen.

Mooie verhalen, maar klopt het ook allemaal? Test het zelf en neem vandaag nog contact op voor het aanvragen van een offerte, binnen 2 minuten is het online het formulier ingevuld. Op werkdagen heeft u binnen enkele uren antwoord. Kan het niet zo lang wachten, neem dan telefonisch contact met ons op. U ontvangt dan direct antwoord op uw logistieke vraag.