Rijssen/Vorden – Per 15 januari breidt TTS Quality Logistics haar Warehousing tak wederom fors uit met ruim 8000m2 vloeroppervlak. Aan de Enkweg in Vorden (nabij Zutphen) heeft TTS het voormalige distributiecentrum van CanDo gehuurd.

De uitbreiding is noodzakelijk omdat de huidige capaciteit van 24.000m2, ondanks een uitbreiding medio 2015, niet toereikend is.

TTS Quality Logistics, onlangs nog Gouden Gazelle winnaar in Overijssel, is sterk groeiende. “Enkele belangrijke klanten vroegen om meer opslagcapaciteit en het ziet er naar uit dat de groeiende lijn nog even aanhoudt. Hierdoor hebben we besloten fors uit te breiden zodat we de capaciteit voor de aankomende tijd geborgd hebben.” Aldus Jan Rauwerda, Warehouse Manager bij TTS.

Luchtfoto Complex Enkweg - VordenHet complex aan de Enkweg kent een lange historie, fietsenfabriek Empo bouwde het in 1936. Na een faillissement in 1979 heeft onder andere Sorbo en handelsonderneming Steffex – bekend van CanDo – het inmiddels ingrijpend verbouwde pand als distributiecentrum in gebruik gehad. Het pand meet momenteel ruim 8000m2 opslagcapaciteit, waarbij er in één deel inrijstellingen geplaatst zijn met een capaciteit van 1440 pallets. Daarnaast beschikt de locatie over een 4-tal laaddocks en 400m2 expeditie ruimte. De looptijd en huursom zijn niet bekend gemaakt.

De Warehousing tak van TTS heeft zich onder andere gespecialiseerd in de op- en overslag van verpakte voedingsmiddelen. Momenteel heeft TTS al haar opslagpanden in Rijssen en directe omgeving liggen. De keuze voor Vorden lag dan ook niet direct voor de hand, echter is de locatie wel strategisch gekozen. Een productielocatie van een van de grotere opdrachtgevers ligt op een steenworp afstand van Vorden, dit was één van de doorslaggevende punten om te kiezen voor dit pand.Jan Rauwerda - Inrijstellingen klein

“Deze uitbreiding kwam sneller dan verwacht en we zijn erg blij met de flexibele opstelling van de verhuurder.  We gaan de 8.000 meter in delen van 1.000m2 afnemen. Een zeer belangrijk aspect was dat het pand aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet. Wij werken veelal met voedingsmiddelen en die kunnen niet zomaar in elk pand worden opgeslagen. Ondanks dat de gevel nog stamt uit 1936 voldoet de rest van het pand sinds de recente verbouwingen aan de nieuwste eisen. In de nabije toekomst zullen we daar ook een Douane Entrepot gaan inrichten.” Aldus Jan Dekker – Customs en Quality Manager bij TTS.

Zeer waarschijnlijk zal het niet ophouden met deze uitbreiding, ook in Rijssen is TTS nog bezig om de opslag capaciteit verder uit te breiden. Daarbij bestaan er concrete plannen om BTA International uit Enschede, een zusterbedrijf van TTS, ook in Rijssen te vestigen.

Klik hier voor het persbericht in PDF. 

Share this post onLinkedInFacebookTwitter

Wij kunnen ons met recht een betrouwbare logistieke ketenregisseur noemen.

Mooie verhalen, maar klopt het ook allemaal? Test het zelf en neem vandaag nog contact op voor het aanvragen van een offerte, binnen 2 minuten is het online het formulier ingevuld. Op werkdagen heeft u binnen enkele uren antwoord. Kan het niet zo lang wachten, neem dan telefonisch contact met ons op. U ontvangt dan direct antwoord op uw logistieke vraag.